Zajímavost:

Sekanjabin je tradiční perský nápoj, který vznikl v dobách starověké Persie. Jeho kořeny sahají až do 9. století, kdy byl oblíbený pro své osvěžující vlastnosti a údajné zdravotní benefity.

Seznam Ingrediencí:

  • 1 šálek jahod (nasekaných)
  • 1 hrst čerstvé máty (nasekané)
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru (na plátky)
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek vody
  • 1 šálek octa (ideálně bílého vinného octa)
  • Led na podávání

Přesný Postup:

  1. V hrnci smíchejte vodu a cukr, přivedete k varu a vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  2. Přidejte jahody, mátu a zázvor. Vařte na středním ohni asi 10 minut.
  3. Přidejte ocet a vařte dalších 5 minut, dokud směs nezhoustne.
  4. Odstavte od ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Procedujte směs a přelijte do lahve. Uchovávejte v chladničce.
  6. Při podávání přidávejte led.

Tipy na Servírování:

  • Sekanjabin je skvělý samotný, nebo jako základ pro osvěžující letní nápoje. Můžete přidat sodu nebo perlivou vodu.
  • Podávejte s plátkem citronu nebo lístkem máty pro ještě intenzivnější chuťový zážitek.
Share.

Leave A Reply