Zajímavost:

Salát Waldorf, vytvořený v roce 1896 v New Yorku, je klasickým receptem spojujícím křupavost jablek, vlašských ořechů a krému majonézy. Původně byl servírován v The Waldorf Astoria Hotel.

Seznam Ingrediencí:

  • 2 velká jableka, nakrájená na kousky
  • 1 šálek vlašských ořechů, hrubě nasekaných
  • 1 šálek stonkového celeru, nakrájeného na plátky
  • 1/2 šálku rozinky
  • 1 šálek majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Postup:

  1. Příprava Ingrediencí:
    • Nakrájejte jablka, nasekejte vlašské ořechy, nakrájejte celer na plátky a připravte rozinky.
  2. Smíchání Ingrediencí:
    • V míse smíchejte jablka, vlašské ořechy, celer a rozinky.
  3. Příprava Dressingu:
    • V malé misce smíchejte majonézu a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Přidání Dressingu:
    • Přidejte připravený dresink k směsi jablka a ořechy. Dobře promíchejte.
  5. Dokončení:
    • Nechte salát odpočívat v chladničce asi 30 minut, aby se chutě sladily.

Tipy na Servírování:

  • Listový Salát: Podávejte na listovém salátu pro lepší prezentaci.
  • Posypání Petrželí: Před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželí.
Share.

Leave A Reply