Připravte se na lahodný zážitek plný vůně a chutí s naším receptem na pečený dezert. Pokud máte rádi domácí pochoutky, které voní celým domem a potěší nejen chuťové buňky, pak jste na správném místě. Tento recept vám přinese radost z vaření i potěšení z lahodného zákusku, který si můžete dopřát kdykoliv.

Ingredience:

  • 4 středně velká jablka (například Granny Smith)
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • skořice podle chuti
  • strouhanka na vymazání formy

Postup:

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C a připravte si plechovou formu vyloženou pečicím papírem.
  2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Posypte je skořicí a dejte stranou.
  3. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  4. V další míse ušlehejte máslo s cukrem do krémové konzistence. Postupně přidejte vejce a vanilkový cukr a důkladně promíchejte.
  5. K máslové směsi přidejte postupně suché ingredience a promíchejte do hladkého těsta.
  6. Plechovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Rozetřete polovinu těsta na dno formy.
  7. Na těsto naskládejte plátky jablek tak, aby tvořily rovnoměrnou vrstvu.
  8. Na jablka rozetřete druhou polovinu těsta a uhladíte povrch.
  9. Koláč pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut, nebo dokud povrch koláče nezezlátne.
  10. Hotový koláč nechte chvíli vychladnout a pak podávejte pořezaný na porce. Podávejte s kávou nebo čajem a můžete ozdobit šlehačkou nebo zmrzlinou podle chuti.

Zde jsou některé užitečné tipy pro přípravu a zdokonalení vaření:

  1. Přesné měření ingrediencí: Přesné měření ingrediencí je klíčem k úspěšnému receptu. Používejte měřící nádobky nebo váhy pro přesné dávkování.
  2. Předehřívání trouby: Vždy předehřejte troubu na správnou teplotu podle receptu. Tím se zajistí, že vaše pečení bude mít rovnoměrnou teplotu a dokončí se správně.
  3. Kvalitní ingredience: Používejte čerstvé a kvalitní ingredience pro nejlepší chuť a výsledek vašeho jídla. Čerstvé ovoce a zelenina jsou vždy lepší volbou.
  4. Důkladné promíchání: Důkladné promíchání ingrediencí zajišťuje rovnoměrné spojení chutí a textur, což vede k lepšímu výsledku.
  5. Sledujte recept: Dodržujte recept a pokyny pečlivě, zejména pokud vaříte něco nového nebo složitého. To vám pomůže dosáhnout požadovaného výsledku.
  6. Vyzkoušejte nové recepty: Nebojte se experimentovat s novými recepty a ingrediencemi. To vám pomůže rozšířit své dovednosti a objevovat nové oblíbené pokrmy.
  7. Opatrnost při používání trouby: Při manipulaci s horkou troubou nezapomeňte na opatrnost. Používejte pevné rukavice a nechte troubu ochladnout před manipulací.
Share.

Leave A Reply