Hledáte chutný a zdravý bezlepkový recept? Zkuste tyto bezlepkové muffiny s borůvkami a chia semínky! Jsou snadné na přípravu a perfektní pro svačinu nebo rychlou snídani.

Ingredience:

  • 150 g bezlepkové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g másla, změklého
  • 2 vejce
  • 125 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g borůvek
  • 2 lžíce chia semínek

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte 12 muffinů.
  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. V jiné míse vyšlehejte cukr s máslem do světlé pěny.
  4. Zašlehejte vejce jedno po druhém.
  5. Přidejte mléko a vanilkový extrakt a promíchejte.
  6. Postupně vmíchejte suché ingredience do mokrých, dokud se těsto nespojí.
  7. Vmíchejte borůvky a chia semínka.
  8. Těsto rozdělte do připravených muffinů a pečte 20-25 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá.
  9. Nechte muffiny vychladnout ve formě 10 minut a poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Tipy:

  • Místo borůvek můžete použít jiné ovoce, jako jsou jahody, maliny nebo ostružiny.
  • Do muffinů můžete přidat i ořechy nebo kandované ovoce.
  • Pro veganskou verzi másla použijte rostlinné máslo.
  • Muffiny můžete ozdobit polevou z moučkového cukru a mléka.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply