Tato krémová polévka vyniká kombinací jemného tuřínu a zemitých hlívy ústřičné. Tato polévka je ideální pro chladné večery, kdy poskytuje hřejivý pocit s každým soustem. Polévka je bohatým zdrojem na vlákninu a nutrienty.

Ingredience:

  • 2 středně velké tuříny, oloupané a nakrájené na kostky
  • 200 g hlívy ústřičné, nasekané
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku smetany nebo kokosového mléka pro veganskou verzi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky pro ozdobu (např. petržel nebo pažitka)

Příprava:

  1. Zelenina: Na středním ohni rozehřejte v hrnci olivový olej. Přidejte cibuli a česnek, smažte do zlatova.
  2. Tuřín: Přidejte nakrájený tuřín do hrnce a restujte několik minut, dokud nezačne měknout.
  3. Hlíva ústřičná: Přidejte hlívu ústřičnou a vařte, dokud nezměkne.
  4. Vývar: Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit na mírném ohni, dokud tuřín není zcela měkký, asi 20 minut.
  5. Krémová konzistence: Pomocí ponorného mixéru rozmixujte polévku na hladký krém. Vraťte na sporák a přidejte smetanu nebo kokosové mléko, promíchejte a zahřejte.
  6. Dochucení: Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  7. Podávání: Polévku servírujte teplou, ozdobenou čerstvými bylinkami.
Share.

Leave A Reply