Krátký Úvod: Užijte si lahodnou kombinaci telecího řízku, čerstvého chřestu a bohaté beárnské omáčky v našem receptu. Tento pokrm spojuje jemnost telecího masa s aromatickým chřestem a luxusní chutí beárnské omáčky.

Seznam Ingrediencí:

  • 4 telecí řízky
  • 200 g čerstvého chřestu
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 vajíčka (rozšlehaná)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Olivový olej pro smažení

Beárnská Omáčka:

  • 2 žloutky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 200 g másla
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • Sůl a bílý pepř podle chuti
  • Nasekaná petržel (na ozdobu)

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Telecího Řízku:
    • Telecí řízky naklepeme na tenkost, osolíme a opepříme. Otočíme v mouce a ponoříme do rozšlehaných vajec. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatavé barvy.
  2. Příprava Chřestu:
    • Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty, dokud nezměkne. Odstavíme a okamžitě ponoříme do ledové vody.
  3. Příprava Beárnské Omáčky:
    • Ve vodní lázni smícháme žloutky, dijonskou hořčici a vinný ocet. Za stálého míchání postupně přidáváme máslo, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a bílým pepřem.
  4. Podávání:
    • Hotové telecí řízky podávejte s chřestem a zalité bohatou beárnskou omáčkou.

Tipy na Servírování:

  • Podávejte s vařenými novými bramborami nebo krémovým bramborovým pyré.
  • Posypte nasekanou petrželí pro svěžest a barvu.
Share.

Leave A Reply