Neztrácejte ani kousek lahodné kachní pečeně! S naším receptem na salát ze zbytků kachní pečeně vytvoříte osvěžující pokrm plný bohatých chutí a křupavé textury.
Seznam Ingrediencí:
- Zbytky kachní pečeně (roztrhané na menší kousky)
- 1 hlávka ledového salátu (na hrubé kousky)
- 1 šálek cherry rajčat (půlená)
- 1 okurka (nakrájená na plátky)
- 1 červená cibule (nakrájená na tenké proužky)
- 1/2 šálku vlašských ořechů (nasekaných)
- 1/4 šálku čerstvé petržele (nasekané)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce balsamikového octa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Zbytků Kachní Pečeně:
- Zbytky kachní pečeně roztrhejte na menší kousky.
- Příprava Salátové Základny:
- V míse smíchejte ledový salát, cherry rajčata, plátky okurky, cibuli, vlašské ořechy a nasekanou petržel.
- Přidání Kachní Pečeně:
- Přidejte roztrhané kousky kachní pečeně do mísy se salátem.
- Příprava Dressingu:
- V malé misce smíchejte olivový olej, balsamikový ocet, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Dobře promíchejte.
- Dokončení Salátu:
- Dressing jemně nalijte přes salát a kachní pečeně. Opatrně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Podávání:
- Salát podávejte okamžitě, aby byl zachován křupavý charakter a čerstvost ingrediencí.
Tipy na Servírování:
- Doporučujeme podávat s plátky čerstvého bagetu nebo křupavým pečivem.
- Salát můžete ozvláštnit několika kapičkami medu do dressingu pro lehkou sladkost.