Už užíjte si domácím Kuřecí Fettucciny Alfredo , které překonaji chuť oblíbeného pokrmu z vaší oblíbené restaurace . Připravte se na chuťový zážitek, který vám otevře nové perspektivy na tuto klasickou italskou pochoutku. Nejlepší Lehké Kuřecí Fettuccine Alfredo, které jste kdy měli. Vaše chuťové pohárky vám poděkují!

Suroviny:

  • 450 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostičky 2.5 cm nebo celá
  • 30 ml olivového oleje
  • 5 g soli
  • 5 g černého pepře
  • 5 g mletého česneku
  • 225 g fettuccine
  • 15 g nasekané petrželky (volitelně na ozdobu)

Na omáčku:

  • 60 g másla
  • 30 g univerzální mouky
  • 625 ml půl na půl
  • 2.5 g soli (upravte podle chuti)
  • 5 g granulovaného česneku
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • Slepičí vývar (volitelně pro zředění omáčky.

Postup přípravy:

  1. Nakrájejte kuřecí prsa na kostičky a osolte, opepřete a přidejte mletý česnek. Nechte odpočívat a marinovat minimálně 15 minut.
  2. Na středním ohni si připravte omáčku. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte univerzální mouku a za stálého míchání smažte asi 1-2 minuty, dokud nezískáte jemnou jemnou pastu.
  3. Postupně přilijte půl na půl, stále míchejte, aby se zabránilo tvorbě hrudek. Přidejte sůl, granulovaný česnek a nechte omáčku zhoustnout.
  4. Vložte kuřecí kostky do pánve s olivovým olejem a smažte je dozlatova. Můžete přidat další česnek nebo bylinky pro vylepšení chuti.
  5. Uvařte fettuccine podle pokynů na obalu. Po uvaření sceděte a podržte.
  6. Do omáčky přidejte strouhaný parmazán a nechte ho rozpustit, občas promíchejte.
  7. Přidejte opečené kuřecí kostky do omáčky a promíchejte.
  8. Podávejte omáčku s kuřecím masem na vrcholu uvařené fettuccine.
  9. Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte ihned. Dobrou chuť!
Share.

Leave A Reply