Zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem je ideální vánoční dobrota, která vás zahřeje a zároveň potěší vaše chuťové pohárky. Díky přidanému proteinu je toto jídlo nejen chutné, ale i vyvážené a vhodné pro snídani před tréninkem nebo náročným dnem. Kombinace skořice, jablka a kešu másla s příchutí skořicové rolky přinese do vaší kuchyně pravou vánoční atmosféru.
Suroviny:
- Mléko
- Krupice
- Sůl
- Protein (např. karamelový)
- 1 jablko
- Klasické máslo
- Skořice
- Badyán
- Javorový sirup
- Kešu máslo s příchutí skořicové rolky
Postup přípravy:
- Ve hrnci smíchejte mléko, krupici, sůl a protein. Vařte na mírném ohni, dokud kaše nezhoustne. Případně přidejte trochu mléka pro získání požadované konzistence.
- Očistěte jablko a nakrájejte ho na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm jablka společně se skořicí, badyánem a javorovým sirupem.
- Hotovou krupici přendejte na talíř, dozdobte jablečnou směsí a na závěr přidejte kešu máslo s příchutí skořicové rolky.
Nutriční hodnoty na celou porci:
- Energetická hodnota: 744 kcal
- Bílkoviny: 50 g
- Sacharidy: 97 g
- Tuky: 16 g
- Vláknina: 6 g
Tato zimní krupicová kaše je dokonalým spojením tradičních vánočních chutí a zdravé výživy. Vychutnejte si ji jako zahřívací snídani a naladěte se na sváteční atmosféru.