Zimní krupicová kaše s jablky a skořicovým máslem je ideální vánoční dobrota, která vás zahřeje a zároveň potěší vaše chuťové pohárky. Díky přidanému proteinu je toto jídlo nejen chutné, ale i vyvážené a vhodné pro snídani před tréninkem nebo náročným dnem. Kombinace skořice, jablka a kešu másla s příchutí skořicové rolky přinese do vaší kuchyně pravou vánoční atmosféru.

Suroviny:

  • Mléko
  • Krupice
  • Sůl
  • Protein (např. karamelový)
  • 1 jablko
  • Klasické máslo
  • Skořice
  • Badyán
  • Javorový sirup
  • Kešu máslo s příchutí skořicové rolky

Postup přípravy:

  1. Ve hrnci smíchejte mléko, krupici, sůl a protein. Vařte na mírném ohni, dokud kaše nezhoustne. Případně přidejte trochu mléka pro získání požadované konzistence.
  2. Očistěte jablko a nakrájejte ho na malé kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm jablka společně se skořicí, badyánem a javorovým sirupem.
  4. Hotovou krupici přendejte na talíř, dozdobte jablečnou směsí a na závěr přidejte kešu máslo s příchutí skořicové rolky.

Nutriční hodnoty na celou porci:

  • Energetická hodnota: 744 kcal
  • Bílkoviny: 50 g
  • Sacharidy: 97 g
  • Tuky: 16 g
  • Vláknina: 6 g

Tato zimní krupicová kaše je dokonalým spojením tradičních vánočních chutí a zdravé výživy. Vychutnejte si ji jako zahřívací snídani a naladěte se na sváteční atmosféru.

Share.

Leave A Reply