Kdo z nás by neodolal lákavé kombinaci křupavého obalu, lahodně táhlého sýra a slaných hranolek s tatarkou? Smažený sýr v trojobalu je sice kalorická bomba, ale pro mnohé z nás je to nostalgická vzpomínka na dětství a neodolatelná gastronomická lahůdka.
V tomto receptu vám ukážeme, jak si tento pokrm jednoduše připravit doma.
Ingredience:
- 2 plátky eidamu
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhanky
- Olej na smažení
- 200 g mražených hranolek
- Tatarka na dochucení
Postup:
- Plátky sýra obalte v trojobalu: nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- V hrnci rozehřejte olej na smažení.
- Smažte sýr z obou stran dozlatova.
- Mezitím si v troubě nebo na pánvi usmažte hranolky.
- Smažený sýr a hranolky podávejte s tatarkou.
Tipy:
- Pro extra křupavý obal můžete sýr obalit dvakrát v trojobalu.
- Místo eidamu můžete použít i jiný sýr, například hermelín, goudu nebo niva.
- Hranolky si můžete usmažit i sami z čerstvých brambor.
- Tatarku si můžete vyrobit sami z majonézy, okurek, cibule, kapary a bylinek.
Dobrou chuť!