Stýská se vám po rychlém a chutném obědě? Vyzkoušejte tyto fantastické špenátové noky! Noky z ricotty a špenátu jsou uvařené do 4 minut a lahodně se snoubí s krémovou rajčatovou omáčkou a luxusní burratou. Tento recept je hotový do 30 minut a zaručeně potěší vaše hosty i během všedního dne.

Ingredience:

  • 200 g listového špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 vejce
  • 50 g hladké mouky + na posyp
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Na rajčatový krém:

  • 400 g loupaných rajčat v konzervě
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky cukru
  • bazalka (na ozdobu)

Na servírování:

  • 1 burrata
  • olivový olej
  • parmazán (volitelně)

Postup:

  1. Špenát spařte v hrnci s vroucí vodou, poté ledovou vodou rychle zchlaďte a vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. V míse smíchejte ricottu, vejce, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Nakonec přidejte nasekaný špenát a promíchejte.
  3. V osolené vodě přiveďte k varu dostatečné množství vody. Těsto na noky pomocí dvou lžic tvarujte do malých kousků a vhazujte je do vroucí vody. Vařte 3-4 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch.
  4. Mezitím si připravte rajčatový krém. Na olivovém oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce restujte.
  5. Vlijte rozmixovaná loupaná rajčata, přidejte cukr a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
  6. Uvařené noky sceďte a smíchejte s rajčatovým krémem.
  7. Na talíře rozdělte noky s omáčkou, přidejte burratu nakrájenou na kousky a ozdobte lístky bazalky. Můžete posypat nastrouhaným parmazánem (volitelně).

Tipy:

  • Můžete použít i baby špenát, který není potřeba spařovat.
  • Pokud nemáte ricottu, můžete ji nahradit tvarohem smíchaným s trochou olivového oleje.
  • Pro extra chuť můžete do rajčatového krému přidat trochu červeného vína.

Dobrou chuť!sharemore_vert

Share.

Leave A Reply