Užijte si bohatou kombinaci bramborových noček a lahodné houbové omáčky s naším receptem. Tato sýtá a chutná kombinace přinese na váš stůl jedinečnou chuťovou kombinaci.

Seznam Ingrediencí: Pro Bramborové Nočky:

  • 800 g brambor (oloupaných a nastrouhaných)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (mačkané)
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 velké vejce
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Olivový olej (na smažení)

Pro Houbovou Omáčku:

  • 300 g směsi hub (žampióny, hříbky, sušené houby)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1/2 šálku smetany
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé petrželové lístky (na ozdobu)

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Bramborových Noček:
    • Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vytlačte nadbytečnou šťávu.
    • Smíchejte nastrouhané brambory s cibulí, česnekem, strouhankou, moukou, parmazánem, vaječným žloutkem, solí a pepřem.
    • Vytvořte z této směsi malé kuličky a smažte je na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Odkládejte na papírový ubrus, aby se zbavily nadbytečného oleje.
  2. Příprava Houbové Omáčky:
    • Na pánvi osmahněte cibuli na másle dozlatova. Přidejte houby a smažte do měkka.
    • Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání podlijte hovězím vývarem.
    • Přidejte smetanu, osolte a opepřete. Vařte do zhoustnutí omáčky.
  3. Dokončení Jídla:
    • Položte bramborové nočky na talíř a zalijte je houbovou omáčkou.
    • Ozdobte čerstvými petrželovými lístky.

Tipy na Servírování:

Bramborové nočky s houbovou omáčkou

Share.

Leave A Reply