Užijte si bohatou kombinaci bramborových noček a lahodné houbové omáčky s naším receptem. Tato sýtá a chutná kombinace přinese na váš stůl jedinečnou chuťovou kombinaci.
Seznam Ingrediencí: Pro Bramborové Nočky:
- 800 g brambor (oloupaných a nastrouhaných)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (mačkané)
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku strouhaného parmazánu
- 1 velké vejce
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olivový olej (na smažení)
Pro Houbovou Omáčku:
- 300 g směsi hub (žampióny, hříbky, sušené houby)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1/2 šálku smetany
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé petrželové lístky (na ozdobu)
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Bramborových Noček:
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vytlačte nadbytečnou šťávu.
- Smíchejte nastrouhané brambory s cibulí, česnekem, strouhankou, moukou, parmazánem, vaječným žloutkem, solí a pepřem.
- Vytvořte z této směsi malé kuličky a smažte je na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Odkládejte na papírový ubrus, aby se zbavily nadbytečného oleje.
- Příprava Houbové Omáčky:
- Na pánvi osmahněte cibuli na másle dozlatova. Přidejte houby a smažte do měkka.
- Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání podlijte hovězím vývarem.
- Přidejte smetanu, osolte a opepřete. Vařte do zhoustnutí omáčky.
- Dokončení Jídla:
- Položte bramborové nočky na talíř a zalijte je houbovou omáčkou.
- Ozdobte čerstvými petrželovými lístky.
Tipy na Servírování:
Bramborové nočky s houbovou omáčkou