Spaghetti alla Carbonara jsou jedním z nejautentičtějších pokrmů italské kuchyně. Tento jednoduchý, ale a velice chutný recept pochází z Říma. Jeho kouzlo spočívá v kvalitních surovinách. Žádná smetana, jen pravé pecorino, guanciale, vejce a čerstvě mletý pepř.


Ingredience (pro 2 osoby):

  • 200 g špaget
  • 100 g guanciale (sušené vepřové líčko) nebo pancetty
  • 2 žloutky + 1 celé vejce
  • 50 g strouhaného sýra Pecorino Romano
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Příprava těstovin:
    Uvařte špagety ve velkém hrnci v osolené vodě ideálně na al dente.
  2. Guanciale:
    Mezitím nakrájejte guanciale na tenké proužky a orestujte ho na pánvi bez oleje. Na středním plameni, dokud nezezlátne a neuvolní tuk.
  3. Omáčka:
    V míse smíchejte žloutky, celé vejce, nastrouhané pecorino a špetku černého pepře.
  4. Dokončení:
    Sceďte těstoviny, nezapomeňte si odlít hrnek vody. Přidejte je k guanciale a na pánvi promíchejte. Sejměte z ohně a rychle vmíchejte vaječnou směs. Přidávejte po lžících vodu z těstovin, dokud nevznikne krémová omáčka.
  5. Servírování:
    Ihned podávejte posypané pecorinem a čerstvě mletým pepřem.

Buon appetito!

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version