Přinášíme vám recept na lahodné špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami, který spojuje bohatost pistácií s delikátností mořských plodů. Tato exkluzivní kombinace chutí vytváří dokonalý gastronomický zážitek. Připravte se na chuťovou symfonii plnou kontrastů a jemných nuancí.

Seznam ingrediencí:

  • 300 g špaget (preferovaně plnotučné)
  • 250 g krevet, očištěných a oloupaných
  • 1/2 šálku pistácií, nasekaných
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 šálka smetany ke šlehání
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Čerstvě nasekaná petrželka pro ozdobu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Parmazán na posypání (volitelně)

Přesný postup přípravy:

  1. Uvařte špagety al dente podle návodu na obalu. Před sceděním odložte 1/2 šálku vařící vody.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte krevety dozlatova. Vyndejte je z pánve a nechte stranou.
  3. Do pánve přidejte nasekaný česnek a osmažte ho dozlatova.
  4. Přidejte nasekané pistácie a nechte je krátce orestovat, aby uvolnily svou chuť.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání a šťávu z citronu. Míchejte a nechte omáčku provařit asi 2–3 minuty.
  6. Vložte osmažené krevety zpět do omáčky. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
  7. Přidejte uvařené špagety do omáčky a promíchejte. Případně přilijte trochu odložené vařící vody z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
  8. Podávejte teplé, posypané čerstvě nasekanou petrželkou a volitelně s parmazánem na vrchu.

Tipy na servírování:

  • Posypání nastrouhaným parmazánem dodá pokrmu ještě bohatší chuť.
  • Doporučujeme podávat s kousky čerstvého citronu na straně pro osvěžení.
Share.

Leave A Reply