Dnes se vydáme na gastronomickou exkurzi do srdce Itálie, kde se setkáme s jedním z nejoblíbenějších pokrmů této slavné kuchyně – ravioli. Avšak tentokrát si tento klasický pokrm představíme v neobvyklém kabátě – jako smažené ravioli plněné bohatou ricottou a doplněné pikantní rajčatovou omáčkou.

Tento recept přináší kombinaci klasických italských chutí s nádechem originality a inovace. Křehké a zlatavě smažené ravioli, plněné krémovou ricottou a dochucené bylinkami, vás zavedou do světa lahodných kousků, které se rozplývají na jazyku. A co dodává tomuto pokrmu ještě více jiskry? Samozřejmě pikantní rajčatová omáčka, která dodává každému soustu osvěžující a bohatou chuťovou paletu.

Suroviny:

Pro ravioli:
  • Čerstvé nebo sušené ravioli (dle preference)
  • 200 g ricotty
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl podle chuti
  • 1 čajová lžička sušeného oregána
  • 1 čajová lžička sušené bazalky
  • 1 čajová lžička olivového oleje
Pro rajčatovou omáčku:
  • 400 g rajčat (můžete použít rajčata z konzervy)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička cukru (nepovinné, podle chuti)

Postup:

Příprava ravioli:
  1. Ve velké míse smíchejte ricottu, strouhaný parmazán, vejce, oregáno, bazalku, čerstvě mletý černý pepř a sůl.
  2. Položte plát ravioli na čistý povrch a lžičkou na něj vložte malé množství ricottové směsi.
  3. Položte druhý plát ravioli navrch a pečlivě je uzavřete okrajemi, aby směs nevytekla.
  4. Na pánvi zahřejte olivový olej a smažte ravioli z obou stran dozlatova. Poté je dejte na ubrousek, aby se zbytečný tuk vysál.
Příprava rajčatové omáčky:
  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nebudou měkké.
  2. Přidejte rajčata, sušené bylinky, sůl, pepř a případně cukr. Vařte omáčku asi 15-20 minut, dokud nezhoustne.
  3. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Servírování:
  1. Na talíře rozložte smažené ravioli a přelijte je rajčatovou omáčkou.
  2. Podávejte okamžitě, ozdobte čerstvou bazalkou a parmazánem.

Tipy a Variace:

  • Můžete přidat do ricottové směsi nasekané bylinky, jako je petržel nebo oregáno, pro extra chuť.
  • Pokud nemáte čas na přípravu rajčatové omáčky, můžete použít hotovou omáčku z obchodu a přidat do ní své oblíbené koření.

Tento recept na smažené ravioli plněné ricottou s rajčatovou omáčkou je skvělou volbou pro večeři plnou italských chutí a vůní. Každý kousek tohoto pokrmu je plný svěžích ingrediencí a lahodného sýra, který vás zaručeně okouzlí! Podávejte tento pokrm s čerstvě nastrouhaným parmazánem a dopřejte si skvělou večeři plnou italské vášně!

Share.

Leave A Reply