Penne Alla Vodka je italský pokrm, který spojuje výrazné a chutné ingredience do jednoho nezapomenutelného jídla. Tato jednoduchá a rychlá varianta přidává do klasického receptu vodku, což dodává omáčce zajímavou hloubku chuti. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný aromatických bylinek, smetany a sýra, který vám přinese chuťový zážitek přímo do domova. S naším snadným receptem si můžete vychutnat chuť italské kuchyně v pohodlí svého domova. Buon appetito!

Ingredience:

  • 15 ml olivového oleje
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované (cca 2 lžičky)
  • 1/4-1/2 lžičky červeného pepře
  • 1 polévková lžíce sušeného bazalku
  • 1 plechovka (400 g) rajčat
  • 120 ml vodky
  • 360 ml smetany
  • 1 lžička soli (upravte dle chuti)
  • 1 lžička pepře (upravte dle chuti)
  • 60 g strouhaného parmazánu (rozděleno)
  • 450 g penne těstoviny

Postup:

  1. Vařte penne těstoviny podle pokynů na obalu. Odklopte a nechte stranou.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a vařte do zlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, červený pepř a sušený bazalk. Míchejte a vařte další 1-2 minuty.
  4. Přidejte krushed rajčata a vodku. Vařte na středním ohni asi 10 minut.
  5. Přidejte smetanu, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte polovinu strouhaného parmazánu a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Přidejte uvařené penne těstoviny do omáčky a promíchejte, dokud jsou těstoviny dobře obalené omáčkou.
  8. Posypte zbývajícím parmazánem a podávejte.

Tipy na servírování:

  • Posypte čerstvým bazalkem pro čerstvou chuť.
  • Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem na stůl, aby si hosté mohli přidat podle své chuti.
Share.

Leave A Reply