Tento recept na linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli je osvěžující a plný kontrastních chutí. Jednoduchý postup vám umožní připravit lahodný italský pokrm přímo ve vaší kuchyni. Připravte se na nezapomenutelnou chuťovou symfonii!

Ingredience:

  • 400 g linguine (lingviny)
  • 250 g ricotty
  • 1 velký fenykl, nakrájený na tenké plátky
  • Kůra a šťáva z 1 citronu
  • 2 chilli papričky, nasekané (dle chuti)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý petržel a parmazán na ozdobu

Postup:

  1. V osolené vroucí vodě uvařte linguine podle pokynů na obalu. Poté je sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm plátky fenyklu do měkka.
  3. Přidejte chilli a nechte chvíli restovat. Poté přidejte ricottu, citronovou kůru a šťávu. Zamíchejte dohladka.
  4. Přidejte uvařené linguine a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně spojila s těstovinami.
  5. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  6. Při servírování ozdobte čerstvou nasekanou petrželí a parmazánem.

Tímto jednoduchým postupem si můžete vychutnat výjimečný italský pokrm připravený přímo ve vaší kuchyni. Buon appetito!

Share.

Leave A Reply