Přinášíme vám recept na lahodné linguine s krevetami, které spojují jemnost těstovin s bohatou chutí mořských plodů. Tato elegantní a rychlá večeře je skvělou volbou pro milovníky mořských lahůdek. Připravte se na skvělý gastronomický zážitek přímo z vaší kuchyně.

Seznam ingrediencí:

  • 300 g linguine (nebo jiných oblíbených těstovin)
  • 300 g krevet, očištěných a oloupaných
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 špetka sušeného červeného pepře (volitelně)
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Čerstvě nasekaná petrželka pro ozdobu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Přesný postup přípravy:

  1. Uvařte linguine al dente podle návodu na obalu. Sceděte, ale nezapomeňte si odložit malé množství vody z vaření těstovin.
  2. Na velké pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte jemně nasekaný česnek a sušený červený pepř (pokud používáte). Osmažte česnek dozlatova, ale nedovolte mu příliš zhnědnout.
  3. Přidejte krevety na pánvi a smažte je rychle na středním ohni, dokud nezměknou a získají růžovou barvu.
  4. Přidejte suché bílé víno a nechte omáčku provařit asi 2-3 minuty, aby se alkohol odpařil.
  5. Přidejte uvařené linguine do pánve s krevetami. Míchejte a podlijte trochou odložené vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš suchá.
  6. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a šťávou z citronu podle chuti. Míchejte, aby se všechny chutě dobře spojily.
  7. Podávejte teplé, ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou.

Tipy na servírování:

  • Posypte pokrm strouhaným parmazánem pro ještě bohatší chuť.
  • Přidejte čerstvé cherry rajčátka nebo rukolu pro osvěžení.
Share.

Leave A Reply