Gnocchi s Hokkaidó z jedné pánve jsou rychlým a chutným pokrmem, který spojuje měkké bramborové knedlíky s lahodným dýňovým krémovým pyré. Tento jednoduchý recept vám přinese pohodlný kulinářský zážitek přímo z jedné pánve.
Seznam ingrediencí:
- 500 g gnocchi
- 1 malý Hokkaidó dýně (cca 500 g), oloupaný, očištěný a nakrájený na kostky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného oregána
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 50 g strouhaného parmazánu (volitelně)
- Čerstvý petržel nebo bazalka na ozdobu
Přesný postup přípravy:
- Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte cibuli a restujte dozlatova, poté přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
- Přidejte kostky Hokkaidó dýně, oregáno, sůl a pepř. Smíchejte a dejte poklopem vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud dýně nezměkne.
- Mezitím uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte.
- K dýni na pánvi přidejte uvařená gnocchi, smetanu na vaření a strouhaný parmazán. Promíchejte do hladka.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody, aby byla konzistence omáčky podle vašich preferencí.
- Podávejte posypané čerstvým petrželem nebo bazalkou a eventuálně dalším parmazánem.
Tipy na servírování:
- Podávejte s dalším parmazánem nebo nastrouhaným sýrem podle chuti.
- Ozdobte pokrm čerstvým bylinkami, jako je petržel nebo bazalka.