Těstovinový salát Caprése je osvěžující a lehký pokrm, který spojuje klasický italský salát Caprese s těstovinami. Tato chuťová exploze se stane oblíbeným jídlem během horkých letních dní. Připravte se na kombinaci čerstvých ingrediencí a lahodného balzámykového octa, které vás přenesou přímo do slunné Itálie.

Seznam ingrediencí:

  1. 300 g těstovin (penne nebo farfalle)
  2. 250 g cherry rajčat, rozkrojená na půlky
  3. 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
  4. Čerstvý bazalkový list, nasekaný
  5. 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
  6. 2 lžíce balzámového octa
  7. Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  8. 1/4 šálku strouhaného parmazánu (volitelně)

Postup přípravy:

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, sceděte a nechte vychladnout.
  2. V míse smíchejte cherry rajčata, mozzarellu a nasekaný bazalkový list.
  3. Přidejte vychlazené těstoviny do mísy a promíchejte.
  4. V menší nádobě smíchejte olivový olej, balzámový ocet, sůl a pepř. Tuto směs přidejte do mísy s těstovinami a dobře promíchejte.
  5. Podávejte vychlazené. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem, pokud si přejete.

Tipy na servirování:

  • Podávejte Caprese Pasta Salad jako osvěžující předkrm nebo jako lehký hlavní chod.
  • Ozdobte pokrm čerstvými lístky bazalky před podáváním pro dodatečnou vizuální atraktivitu.
Share.

Leave A Reply