Mini langoše jsou ideálním finger foodem pro každou oslavu nebo jen tak na chuť. Jejich příprava je snadná a rychlá, a navíc si je můžete přizpůsobit svým chutím a surovinám, které máte doma.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • Olej na smažení
  • Kečup nebo česnekový dip (na podávání)
  • Strouhaný sýr (na posypání)

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a vypracujte hladké těsto. Nemusí být úplně vláčné, spíše trošku lepivé.
  2. Těsto poprašte moukou a rozválejte na plát silný asi 5 mm.
  3. Z těsta vykrojte malé kolečka (cca 4-5 cm v průměru) nebo použijte skleničku.
  4. V hrnci rozpalte olej na střední teplotu. Langoše smažte dozlatova z obou stran, po cca 1-2 minutách na každé straně.
  5. Hotové langoše nechte okapat na papírové utěrce.
  6. Podávejte teplé s kečupem nebo česnekovým dipem a posypané strouhaným sýrem.

Tipy:

  • Můžete přidat do těsta lžičku nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu pro extra chuť.
  • Místo jogurtu můžete použít mléko, ale těsto bude potřebovat o něco víc mouky.
  • Langoše můžete plnit nastrouhaným sýrem už před smažením.
  • Zkuste sladkou variantu s posypáním moučkovým cukrem a ovocem.
Share.

Leave A Reply