Mini langoše jsou ideálním finger foodem pro každou oslavu nebo jen tak na chuť. Jejich příprava je snadná a rychlá, a navíc si je můžete přizpůsobit svým chutím a surovinám, které máte doma.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- Olej na smažení
- Kečup nebo česnekový dip (na podávání)
- Strouhaný sýr (na posypání)
Postup:
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a vypracujte hladké těsto. Nemusí být úplně vláčné, spíše trošku lepivé.
- Těsto poprašte moukou a rozválejte na plát silný asi 5 mm.
- Z těsta vykrojte malé kolečka (cca 4-5 cm v průměru) nebo použijte skleničku.
- V hrnci rozpalte olej na střední teplotu. Langoše smažte dozlatova z obou stran, po cca 1-2 minutách na každé straně.
- Hotové langoše nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte teplé s kečupem nebo česnekovým dipem a posypané strouhaným sýrem.
Tipy:
- Můžete přidat do těsta lžičku nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu pro extra chuť.
- Místo jogurtu můžete použít mléko, ale těsto bude potřebovat o něco víc mouky.
- Langoše můžete plnit nastrouhaným sýrem už před smažením.
- Zkuste sladkou variantu s posypáním moučkovým cukrem a ovocem.