Asie je rájem lahodných polévek a vietnamské Pho Ga patří mezi její klenoty. Tento aromatický vývar s kuřecím masem, nudlemi a čerstvou zeleninou vás zaručeně přenese do ulic Hanoje. Náš recept vám představí zjednodušenou domácí verzi Pho Ga, kterou zvládne připravit každý.

Ingredience:

  • Pro vývar:
    • 2 l vody
    • 1 kg kuřecích kostí
    • 1 celá cibule, hnědě opečená
    • 1 kus zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
    • 2 hnědé hříbky Shiitake, sušené (volitelně)
    • 1 hvězdička badyánu
    • 2 hřebíčky
    • 1 skořicová tyčinka
    • 2 lžíce rybí omáčky
  • Pro polévku:
    • 300 g kuřecích prsíček, nakrájených na nudličky
    • 1 svazek pak choi, nakrájený na proužky
    • 200 g rýžových nudlí
    • 1/2 citronu, nakrájený na klínky
    • Nasekaná čerstvá koriandl a bazalka na ozdobu
    • Nakrájená chilli paprička (volitelně)

Postup:

  1. Příprava vývaru: V hrnci s vodou svařte kuřecí kosti s opečenou cibulí, zázvorem, houbami, badyánem, hřebíčky a skořicí. Vařte alespoň 2 hodiny na mírném ohni. Vývar sceďte a dochuťte rybí omáčkou.
  2. Příprava nudlí: Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
  3. Příprava masa: V samostatném hrnci s vroucí vodou spařte kuřecí nudličky po dobu 2-3 minut.
  4. Sestavení polévky: Do misek nalijte horký vývar, přidejte nudle, kuřecí maso a pak choi.
  5. Dokončení: Ozdobte čerstvou koriandrem a bazalkou. Podle chuti přidejte citron a chilli papričku.

Tipy

  • Pro autentičtější chuť můžete do vývaru přidat fenykl a kousek celého koriandru.
  • Můžete použít i jiné nudle, například udon nebo soba nudle.
  • Pho Ga se tradičně podává s klíčky mungo a plátky limety.
  • Upravte si množství bylinek a chilli papričky podle své chuti.
Share.

Leave A Reply