Tento recept kombinuje tradiční ingredience, jako jsou fazole, slanina a brambory, a vytváří tak sytou a chutnou polévku, která je ideální pro chladné dny.

Suroviny:

  • Anglická slanina (nebo váhalova): 150 g
  • Cibule: 1 ks
  • Brambory: 220 g
  • Fazole ve slaném nálevu nebo předem uvařené: 220 g
  • Česnek: 3 stroužky
  • Sladká paprika: 2 lžičky
  • Hladká mouka: 25 g
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Majoránka
  • Vývar: asi 700 ml

Postup:

  1. Na drobno pokrájenou slaninu osmažte spolu s cibulí. Při použití libové slaniny přidejte trochu oleje nebo másla.
  2. Po osmažení přidejte papriku, mouku a nasekaný česnek. Krátce smažte za stálého míchání.
  3. Přidejte na kostičky pokrájené brambory, vývar a promíchejte. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou dle chuti a vaříme do změknutí brambor.
  4. Nakonec přisypeme fazole (uvařené nebo scezené z plechovky) a necháme je v polévce prohřát.
  5. Polévku podávejte s krajícem chleba a dle chuti s čerstvě nastrouhaným česnekem nebo nasekanou petrželkou.
Share.

Leave A Reply