Tento recept kombinuje tradiční ingredience, jako jsou fazole, slanina a brambory, a vytváří tak sytou a chutnou polévku, která je ideální pro chladné dny.
Suroviny:
- Anglická slanina (nebo váhalova): 150 g
- Cibule: 1 ks
- Brambory: 220 g
- Fazole ve slaném nálevu nebo předem uvařené: 220 g
- Česnek: 3 stroužky
- Sladká paprika: 2 lžičky
- Hladká mouka: 25 g
- Sůl
- Mletý pepř
- Majoránka
- Vývar: asi 700 ml
Postup:
- Na drobno pokrájenou slaninu osmažte spolu s cibulí. Při použití libové slaniny přidejte trochu oleje nebo másla.
- Po osmažení přidejte papriku, mouku a nasekaný česnek. Krátce smažte za stálého míchání.
- Přidejte na kostičky pokrájené brambory, vývar a promíchejte. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou dle chuti a vaříme do změknutí brambor.
- Nakonec přisypeme fazole (uvařené nebo scezené z plechovky) a necháme je v polévce prohřát.
- Polévku podávejte s krajícem chleba a dle chuti s čerstvě nastrouhaným česnekem nebo nasekanou petrželkou.