Dnešním receptem se vydáme na cestu do světa plného bohatých chutí a zdravých ingrediencí. Představíme vám jedinečný pokrm, který spojuje jednoduchost přípravy s bohatou a lahodnou chuťovou paletou – bramborovo-pórkový krém.
Tento krémový pokrm je zárukou teplého objetí v chladných dnech a osvěžení v horkých letních dnech. Kombinace jemně restovaného póru, sladkých brambor a aromatického česneku vytváří harmonii chutí, která zahřeje vaše tělo a potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny:
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 2 stonky póru, jemně nakrájené
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Na ozdobu: nastrouhaný tvrdý sýr, čerstvá nasekaná petržel nebo křupavé slané krutony
Postup:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovitě zlaté.
- Přidejte nakrájený pór a brambory a restujte je asi 5 minut, dokud pór nezměkne a brambory se začnou lehce zlátnout.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte směs vařit asi 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Poté směs rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
- Vraťte směs zpět na plotnu, přidejte smetanu ke šlehání a nechte hřát dalších 5 minut.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Hotový krém rozlejte do misek a ozdobte nastrouhaným tvrdým sýrem, čerstvou nasekanou petrželí nebo křupavými slanými krutony.
Tipy a Variace:
- Pro bohatší chuť můžete do krému přidat trochu strouhaného tvrdého sýra při vaření.
- Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat do krému trochu červené papriky nebo chilli papričky.
Tento bramborovo-pórkový krém je skvělou volbou pro lehkou večeři nebo oběd, který zahřeje vaše tělo a potěší vaše chuťové buňky. S jemnou kombinací brambor, póru a česneku vytváří tento krém bohatou a lahodnou chuťovou symfonii, která vás okouzlí!