Tento recept je ideální pro grilování venku a kombinuje chutě vepřového masa s bramborami a mrkví, které jsou proloženy a grilovány do dokonalé měkkosti.

Suroviny:

  • Vepřová plec: 400 g
  • Brambory ve slupce: 200 g
  • Baby mrkev: 100 g
  • Rozpuštěné máslo: 100 g
  • Drcený kmín: 1 lžíce
  • Majoránka: 1 hrst
  • Sůl
  • Mletý pepř

Postup:

  1. Nakrájejte vepřovou plec na menší kostičky (asi 3 x 3 cm). Brambory rozkrojte na poloviny.
  2. Smíchejte máslo s kmínem a majoránkou, osolte a opepřete dle chuti.
  3. Na špízové jehly střídavě napichujte maso, brambory a mrkve.
  4. Grilujte špízy do změknutí mas i zeleniny, z každé strany asi 6 minut. Průběžně potírejte ochuceným máslem.
Share.

Leave A Reply