Tato receptura Tacos s Picanha Steakem a Broskvovou Salsou spojuje sytou chuť brazilského Picanha steaku s osvěžující sladkostí broskvové salsy. Tento pokrm přináší do každého sousta unikátní kombinaci chutí a textur.

Seznam ingrediencí:

  • 4 kusy picanha steaku ( květová špička )
  • 8 tortillových placek na tacos

Broskvová Salsa:

  • 2 broskve, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 1 červená cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 1 jalapeño paprička, nasekaná na malé kousky (dle chuti)
  • Čerstvá petržel nebo koriandr, nasekané
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti

Marináda pro Picanha Steak:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička mletého kmínu

Postup přípravy:

  1. Připravte marinádu pro Picanha steak smícháním všech ingrediencí. Namočte steaky do marinády a nechte je odpočívat alespoň 30 minut.
  2. Mezitím si připravte broskvovou salsu smícháním všech ingrediencí v misce. Uložte do lednice a nechte vychladit.
  3. Na rozpáleném grilu nebo pánvi grilujte Picanha steaky do požadovaného stupně propečení.
  4. Tortillové pláty ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
  5. Na každý plát dejte plátek Picanha steaku a na něj naložte čerstvou broskvovou salsu.
  6. Servírujte Tacos teplé, doporučujeme s plátkem limetky na ozdobu.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s avokádem nebo nastrouhaným sýrem pro bohatší chuťový zážitek.
  • Kombinujte s pikantním jalapeño mayo pro extra ostrou nótu.
  • Přidávejte různé barvy a textury jako nacho sýr nebo čerstvou zeleninu pro estetický dojem.
Share.

Leave A Reply