Ossobuco alla milanese je milánská specialita z telecích holenních kostí s dužinou. Maso se pomalu dusí na víně a zelenině a podává se s rizotem alla milanese.

Ingredience:

  • 4 telecí holeně s kostí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 celer, nakrájený na kostičky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 bobkový list
  • 1 větvička tymiánu
  • Špetka rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Telecí holeně omyjte a osušte. Osolte a opepřete je ze všech stran.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm telecí holeně ze všech stran dozlatova.
  3. Vyjměte maso z hrnce a na výpeku orestujte cibuli, mrkev a celer dozlatova.
  4. Přidejte česnek a restujte další minutu.
  5. Vmíchejte drcená rajčata, bobkový list, tymián a rozmarýn.
  6. Vlijte bílé víno a hovězí vývar a přiveďte k varu.
  7. Vložte do hrnce telecí holeně a duste na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
  8. Ossobuco alla milanese podávejte s rizotem alla milanese.

Tipy:

  • Do hrnce s masem můžete přidat i kořenovou zeleninu, například petržel a celer.
  • Pokud chcete omáčku hustší, můžete ji na závěr zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve studené vodě.
  • Místo rizota alla milanese můžete ossobuco podávat i s bramborovými kaší nebo těstovinami.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply