Chilli con carne je oblíbené mexické jídlo, které si získalo oblibu po celém světě. Tradičně se připravuje z hovězího masa, fazolí, kukuřice a rajčat. Pokud ale hledáte zdravější variantu, zkuste naše krůtí chilli con carne!

Krůtí maso je libovější než hovězí a obsahuje méně tuku a kalorií. Je také bohaté na bílkoviny a další důležité živiny. V tomto receptu krůtí maso kombinujeme s batátovou kaší, která je bohatá na vlákninu a vitamíny.

Výsledkem je lahodné a výživné jídlo, které je ideální pro rodinnou večeři. Chilli con carne je snadno se připravuje a zvládne ho i začátečník. Tak na co ještě čekáte? Vyzkoušejte náš recept a užijte si chuť Mexika!

ngredience:

  • 500 g krůtího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Na batátovou kaši:

  • 2 batáty
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • sůl a muškátový oříšek

Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a papriku na kostičky. Na olivovém oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezbarví dohněda.
  2. Vsypte papriku, chilli koření, kmín a oregano a krátce orestujte. Přidejte drcená rajčata, fazole, kukuřici a osolte a opepřete.
  3. Chilli con carne duste na mírném ohni asi 30 minut, dokud se maso nepropeče a omáčka nezhoustne.
  4. Mezitím batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte do změknutí.
  5. Uvařené batáty sceďte a rozšťouchejte. Přidejte mléko, máslo, muškátový oříšek a sůl podle chuti.
  6. Chilli con carne podávejte s batátovou kaší a ozdobte zakysanou smetanou, koriandrem a nachos.
Share.

Leave A Reply