Mořské plody – to je oblast, která nás láká svou rozmanitostí a bohatstvím chutí. Od šťavnatých krevet po lahodné mušle, mořské plody nám nabízejí nekonečné možnosti přípravy jídel. Připravte se na cestu do světa mořských pokladů a objevte nové recepty a inspirace, které vám přinesou nezapomenutelné gastronomické zážitky.

Ingredience:

  • 500 g krevet
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 4 lžíce másla
  • Čerstvě nasekaná petrželka na ozdobení
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 šálky vařené rýže
  • Šťáva z 1 citronu
  • Nastrouhaná citronová kůra

Postup:

  1. Předehřejte gril na střední teplotu.
  2. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se stroužky česneku, které jemně nasekáte. Vařte asi 2-3 minuty, než se česnek změkne a uvolní vůni.
  3. Krevety očistěte a zbavte se střev. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Krevety opatrně položte na předehřátý gril a grilujte z obou stran asi 2-3 minuty, dokud nejsou krevety krásně růžové a pružné.
  5. Během grilování krevet občas potřete česnekovým máslem, aby získaly bohatou chuť.
  6. Mezitím vařte rýži podle pokynů na obalu. Po uvaření ji sceďte a přendejte zpět do hrnce.
  7. Přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru do vařené rýže a promíchejte, aby se příchuť citronu rovnoměrně rozložila.
  8. Servírujte grilované krevety s česnekovým máslem spolu s citronovou rýží. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou pro dokonalou chuťovou explozi.

Příloha: Citronová Rýže

  • Vařená rýže se smíchá s čerstvou citronovou šťávou a nastrouhanou citronovou kůrou, která jí dodá osvěžující chuť a vůni.
Share.

Leave A Reply