Anglický pudink je mnohem víc než jen dezert. Je to symbol britské tradice s kořeny sahajícími stovky let zpátky. Náš recept vám zprostředkuje přípravu tohoto lahodného a nadýchaného koláče plněného sušeným ovocem. Ať už jej podáváte teplý s vanilkovou omáčkou nebo vychlazený s šálkem čaje, anglický pudink zaručeně potěší vaše chuťové pohárky a vnese do vašeho domova kousek Anglie.

Ingredience:

  • Sušené ovoce (rozinky, brusinky, švestky, …)
  • Kandovaná kůra
  • Jablko
  • Pomerančová a citronová kůra a šťáva
  • Brandy
  • Mouka
  • Směs koření (skořice, muškátový oříšek, hřebíček, …)
  • Tuky (máslo, sádlo, …)
  • Cukr
  • Strouhanka
  • Mandle
  • Vejce

Postup:

  1. Sušené ovoce a další ingredience naložte do brandy a nechte marinovat přes noc.
  2. Smíchejte mouku, koření, tuk, cukr, strouhanku, mandle a marinované ovoce.
  3. Přidejte vejce a směs nalijte do vymazané pudinkové misky.
  4. Pudink pevně zabalte do papíru na pečení a alobalu a vařte v páře 7 hodin.
  5. Nechte pudink vychladnout a skladujte na chladném a suchém místě až do Vánoc.
  6. Před podáváním pudink ohřejte v páře a vychutnejte si ho.

Tipy:

  • Množství brandy v receptu můžete upravit podle chuti.
  • Do pudinku můžete přidat i další ingredience, například ořechy, čokoládu nebo kandované ovoce.
  • Pudink můžete podávat s horkou vanilkovou omáčkou, šlehačkou nebo ovocem.

Přeji vám hodně štěstí a dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply