Bublanina je klasikou české kuchyně a oblíbeným dezertem pro všechny generace. Pokud ale nemáte moc času, zkuste tuto rychlou verzi s drobenkou. Za pouhých 30 minut budete mít na stole lahodný a voňavý dezert, který si zamiluje celá rodina.
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- ovoce dle chuti (jahody, třešně, meruňky, borůvky atd.)
Na drobenku:
- 50 g másla
- 50 g hrubé mouky
- 50 g cukru krupice
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V míse smíchejte mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva. Vyšlehejte hladké těsto.
- Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného pekáče.
- Na těsto rozložte ovoce dle chuti.
- V míse smíchejte máslo, mouku a cukr na drobenku. Drobenkou posypte ovoce.
- Bublaninu pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud drobenka nezezlátne.
Tipy:
- Místo ovoce můžete do bublaniny přidat i ořechy, čokoládu nebo kokos.
- Pokud chcete bublaninu ještě vylepšit, po upečení ji pokapejte citronovou šťávou a posypte moučkovým cukrem.
- Rychlá bublanina s drobenkou je ideální dezert pro nečekanou návštěvu nebo když máte chuť na něco sladkého a nemáte moc času.