Bublanina je klasikou české kuchyně a oblíbeným dezertem pro všechny generace. Pokud ale nemáte moc času, zkuste tuto rychlou verzi s drobenkou. Za pouhých 30 minut budete mít na stole lahodný a voňavý dezert, který si zamiluje celá rodina.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce dle chuti (jahody, třešně, meruňky, borůvky atd.)

Na drobenku:

  • 50 g másla
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g cukru krupice

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva. Vyšlehejte hladké těsto.
  3. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného pekáče.
  4. Na těsto rozložte ovoce dle chuti.
  5. V míse smíchejte máslo, mouku a cukr na drobenku. Drobenkou posypte ovoce.
  6. Bublaninu pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Tipy:

  • Místo ovoce můžete do bublaniny přidat i ořechy, čokoládu nebo kokos.
  • Pokud chcete bublaninu ještě vylepšit, po upečení ji pokapejte citronovou šťávou a posypte moučkovým cukrem.
  • Rychlá bublanina s drobenkou je ideální dezert pro nečekanou návštěvu nebo když máte chuť na něco sladkého a nemáte moc času.
Share.

Leave A Reply