Ingredience Čtverečky s Cheesecake:
- Rozprašovadlo na vaření
- 3 lžíce nesoleného másla
- 5 uncí mini marshmallows (asi 1 šálek pevně zabaleno)
- 2 lžičky medu
- 1 lžička čisté vanilkové extraktu
- Sůl
- 4 šálky křupavého rýžového cereálu
- 1 balíček práškové želatiny (1/4 uncový)
- Dva balíčky (po 8 uncích) krémového sýra, při pokojové teplotě
- 1 šálek zakysané smetany
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 25 středně velkých jahod, vydlabaných
Frosting:
- 2 lžíce nesoleného másla, při pokojové teplotě
- 2 lžíce krémového sýra, při pokojové teplotě
- 1/2 šálku moučkového cukru, prosátého
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Vyložte 9palcový čtvercový plech fólií tak, aby na dvou stranách přečnívala o 2 palce. Lehce potřete fólii a dřevěnou lžící na vaření rozprašovadlem.
- Pro čtverečky s cheesecake: Rozpusťte máslo na středním ohni v středně velké rendlíku. Přidejte marshmallows, med, 1/2 lžičky vanilky a špetku soli. Míchejte dřevěnou lžící, dokud se marshmallows zcela nerozpustí, asi 4 až 5 minut. Přidejte rýžové cereálie a míchejte, dokud není směs plně spojena. Přeneste směs do připraveného plechu a stlačte ji do rovnoměrné vrstvy, dokud je teplá. Nechte stát při pokojové teplotě, dokud neztuhne, asi 20 minut.
- Smíchejte želatinu s 2 lžícemi vody v malé misce vhodné do mikrovlnné trouby a nechte změknout asi 5 minut. V elektrickém mixéru na střední rychlosti ušlehejte krémový sýr do úplné hladkosti, asi 1 minutu. Odeberte směs ze stěn misky. Přidejte zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu, zbývající 1/2 lžičky vanilky a špetku soli a mixujte na střední rychlosti, dokud nezískáte hladkou směs, asi 1 minutu. Želatinu ohřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 10 sekund, míchejte podle potřeby, dokud se nerozpustí, 30 až 50 sekund. Nalijte želatinu do směsi s krémovým sýrem a mixujte na střední rychlosti, dokud není začleněna, asi 30 sekund.
- Nalijte směs s krémovým sýrem přes vychlazenou vrstvu rýžových cereálií a vyrovnejte ji pomocí nástroje offset nebo nože. Plech lehce obalte potravinářským filmem a dejte do lednice, dokud se vrchní vrstva cheesecake nesrazí, asi 2 hodiny nebo přes noc.
- Pro polevu: Ručně ve střední misce rozmíchejte máslo a krémový sýr. Přidejte cukr a vanilku a šlehejte, dokud směs není hladká a krémová.
- Krájejte cheesecake na dvacet pět 1 3/4 palcových čtverečků. Přeneste polevu do sáčku na zdobení nebo uzavíratelného plastového sáčku. Ořízněte roh sáčku tak, aby měl otvor o průměru 1/4 palce. Na vrchol každého čtverečku načerte kruh polevy, asi o průměru základny jahody. Postavte jahodu řeznou stranou dolů na vrchol každé polevy, jemně ji tlačte, aby poleva vystoupila kolem spodní části jahody a připomínala základnu Santovy čepice. Na špičku každé jahody načerte kuličku polevy jako „pompon“.