Tato verze klasického salátu nabízí svěžejší variantu tohoto oblíbeného salátu .

  1. Seznam Ingrediencí:
    • 700 g brambor
    • 60 g červené cibule
    • 8 lžic bílého jogurtu (selského, např. Hollandia)
    • 4 ks vejce
    • 4 ks jarní cibulky
    • 4 ks nakládaných okurek
    • Česnek (dle chuti)
    • Hořčice (dle chuti)
    • Citronová šťáva (dle chuti)
    • Sůl (dle chuti)
    • Pepř (dle chuti)
  2. Přesný Postup Přípravy:
    • Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
    • Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky.
    • Vařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
    • Jarní cibulky, nakládané okurky a česnek nakrájejte na drobné kousky.
    • V míse smíchejte brambory, červenou cibuli, bílý jogurt, nakrájená vejce, jarní cibulky, nakládané okurky a česnek.
    • Přidejte hořčici a citronovou šťávu podle chuti. Ochutnejte solí a pepřem.
    • Důkladně promíchejte a dejte do lednice odležet.
    • Podávejte chladný jako skvělou přílohu.
  3. Tipy na Servírování:
    • Ozdobte salát čerstvým koriandrem nebo lístky bazalky.
    • Podávejte jako součást piknikového koše nebo k grilovaným masům.
Share.

Leave A Reply