Špagety Cacio e Pepe jsou klenotem italské kuchyně, jednoduché, avšak užasné těstoviny, které spojují kvalitní suroviny s nezaměnitelným aroma. Tato tradiční římská specialita vyniká svou jedinečnou kombinací pecorina, italského ovčího sýra, a čerstvě mletého černého pepře, což vytváří neodolatelně bohatou omáčku. Připravit tuto lahůdku doma není jen radostí pro chuťové pohárky, ale také cestou na malý kulinářský výlet přímo do srdce italské kuchyně. Následující recept Vás provede každým krokem.

Ingredience:

  • 400 g špaget
  • 200 g pecorina (italský ovčí sýr), nastrouhaná
  • 2 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • Horká voda na vaření špaget

Postup:

  1. Uvařte špagety:
    • Přiveďte osolenou vodu k varu.
    • Vařte špagety podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. Připravte omáčku:
    • V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte čerstvě mletý pepř. Osmažte pepř na mírném plameni, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte špagety:
    • Přidejte uvařené špagety přímo do pánve s pepřem a olejem. Zamíchejte, aby se pepř rovnoměrně rozložil.
  4. Přidejte sýr:
    • Postupně přidávejte nastrouhaný pecorino, stále míchejte a nechte sýr tát. Mějte na paměti, že není třeba přidávat vše najednou; přidávejte podle preference.
  5. Dokončete a servírujte:
    • Míchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Případně přidávejte lžíce vody z vaření špaget, aby omáčka byla hladší.
    • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
    • Podávejte ihned, posypané dodatečným pepřem a nastrouhaným sýrem.
Share.

Leave A Reply