1. Zajímavost: Držková polévka má kořeny v tradiční české kuchyni, kde byla považována za výtečný způsob využití každé části masa. Držky, což jsou části vnitřností, dodávají této polévce unikátní a bohatou chuť.
  2. Seznam ingrediencí:
    • Držky (telecí nebo hovězí)
    • Brambory
    • Kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
    • Cibule, česnek
    • Petrželové listy
    • Sůl, pepř, majoránka
  3. Postup:
    • Držky důkladně omyjte a poduste na cibuli a česneku.
    • Přidejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a poduste.
    • Přilijte vodu, přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
    • Vařte do měkka, přisypte majoránku, sůl a pepř podle chuti.
    • Před podáváním posypte nasekanými petrželovými listy.
  4. Tipy na servírování:
    • Podávejte s křupavým čerstvým chlebem .
    • K dokonalosti přidejte lžíci zakysané smetany.
Share.

Leave A Reply