Zajímavost:

Sečuánská kuchyně nás zve na výlet do exotického světa, kde se setkáme s výraznými chutěmi a vůněmi, z nichž vyniká charakteristická pikantnost sečuánského pepře.

Seznam Ingrediencí:

  • 500 g krevet (čerstvé nebo mražené, oloupané a vyčištěné)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky sečuánského pepře (drceného)
  • 3 stroužky česneku (nasekaného)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Mladá cibulka na ozdobu

Přesný Postup:

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, cukr a sečuánský pepř.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte česnek a zázvor do doby, než začnou vonět.
  3. Přidejte krevety a smažte je do růžova.
  4. Přidejte připravenou omáčku a nechte vařit do zhoustnutí.
  5. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte posypané nasekanou mladou cibulkou na lůžku rýže nebo soba nudlí.

Tipy na Servírování:

  • K Sečuánským krevetám podávejte jasmínovou rýži nebo soba nudle.
  • Ozdobte pokrm jemně nasekanou mladou cibulkou pro svěží vzhled.
Share.

Leave A Reply