Zajímavost:

Rajčata jsou bohatým zdrojem vitamínu C a antioxidantů, které podporují imunitní systém a zdraví pokožky. Rajčatová polévka má kořeny v tradiční kuchyni a stala se oblíbenou po celém světě.

Seznam Ingrediencí:

  • 1 kg zralých rajčat, nakrájených
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Smažení Základních Ingrediencí:
    • Na olivovém oleji osmažte cibuli a česnek ve velkém hrnci, dokud nejsou cibule sklenuté.
  2. Přidání Rajčat:
    • Přidejte nakrájená rajčata do hrnce a dusíme je, dokud nezačnou pučet.
  3. Přidání Koření:
    • Přisypte sušený oregano, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a nechte dusit dalších 5 minut.
  4. Přidání Vývaru:
    • Zalijte zeleninovým vývarem a přivedete k varu. Poté zmenšete plamen na minimum a vařte pod pokličkou asi 20 minut.
  5. Mixování Polévky:
    • Polévku rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru.
  6. Dochucení a Servírování:
    • Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.

Tipy na Servirování:

  • Krutony:
    • Podávejte s křupavými krutony pro dodatečnou texturu.
  • Parmazán:
    • Posypání strouhaným parmazánem přidává lahodnou vrstvu chuti.
Share.

Leave A Reply