Dnes se společně vydáme na cestu do světa vůní a chutí, kde se setkávají tradiční suroviny s moderním vařením, a vytvářejí tak nezapomenutelné lahůdky, které rozproudí naše smysly. Představujeme vám recept, který se stal ikonou jednoduchosti a bohatství chutí – vepřové nudličky na cibuli, pórku a paprice.
Ingredience:
- 500 g vepřových nudliček
- 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1 pórek, nakrájený na kolečka
- 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu nebo hnědého cukru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobení (petržel, koriandr)
Postup:
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a pórek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájený česnek a osmažte ho spolu s cibulí a pórkem asi 1-2 minuty, dokud nezachytíte vůni.
- Přidejte vepřové nudličky na pánev a smažte je se zeleninou, dokud nejsou dokonale propečené z obou stran.
- Přidejte nakrájené papriky a nechte je spolu s vepřovými nudličkami a zeleninou osmažit asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Dochutíme omáčkou ze sójové omáčky a medu (nebo cukru), přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Vařte ještě asi 2-3 minuty, aby se všechny chutě dokonale spojily.
- Podávejte horké, posypané nasekanými čerstvými bylinkami.
Tipy a Variace:
- Můžete přidat do směsi i další zeleninu dle vašeho výběru, jako jsou například hrášek, cuketa nebo baklažán.
- Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat trochu chilli papričky nebo červené papriky do omáčky.
Tento recept na vepřové nudličky s cibulí, pórkem a paprikou je ideálním pokrmem pro rychlou a chutnou večeři. Jednoduchá příprava a bohatá chuťová kombinace udělají radost nejen vám, ale i vašim blízkým. Připravte si ho a dopřejte si lahodný gastronomický zážitek plný vůní a chutí!