Dnes se společně vydáme na cestu do světa vůní a chutí, kde se setkávají tradiční suroviny s moderním vařením, a vytvářejí tak nezapomenutelné lahůdky, které rozproudí naše smysly. Představujeme vám recept, který se stal ikonou jednoduchosti a bohatství chutí – vepřové nudličky na cibuli, pórku a paprice.

Ingredience:

  • 500 g vepřových nudliček
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 pórek, nakrájený na kolečka
  • 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu nebo hnědého cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobení (petržel, koriandr)

Postup:

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a pórek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájený česnek a osmažte ho spolu s cibulí a pórkem asi 1-2 minuty, dokud nezachytíte vůni.
  3. Přidejte vepřové nudličky na pánev a smažte je se zeleninou, dokud nejsou dokonale propečené z obou stran.
  4. Přidejte nakrájené papriky a nechte je spolu s vepřovými nudličkami a zeleninou osmažit asi 5 minut, dokud nezměknou.
  5. Dochutíme omáčkou ze sójové omáčky a medu (nebo cukru), přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Vařte ještě asi 2-3 minuty, aby se všechny chutě dokonale spojily.
  7. Podávejte horké, posypané nasekanými čerstvými bylinkami.

Tipy a Variace:

  • Můžete přidat do směsi i další zeleninu dle vašeho výběru, jako jsou například hrášek, cuketa nebo baklažán.
  • Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat trochu chilli papričky nebo červené papriky do omáčky.

Tento recept na vepřové nudličky s cibulí, pórkem a paprikou je ideálním pokrmem pro rychlou a chutnou večeři. Jednoduchá příprava a bohatá chuťová kombinace udělají radost nejen vám, ale i vašim blízkým. Připravte si ho a dopřejte si lahodný gastronomický zážitek plný vůní a chutí!

Share.

Leave A Reply