Kdo z nás by neodolal lákavé kombinaci křupavého obalu, lahodně táhlého sýra a slaných hranolek s tatarkou? Smažený sýr v trojobalu je sice kalorická bomba, ale pro mnohé z nás je to nostalgická vzpomínka na dětství a neodolatelná gastronomická lahůdka.

V tomto receptu vám ukážeme, jak si tento pokrm jednoduše připravit doma.

Ingredience:

  • 2 plátky eidamu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce strouhanky
  • Olej na smažení
  • 200 g mražených hranolek
  • Tatarka na dochucení

Postup:

  1. Plátky sýra obalte v trojobalu: nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  2. V hrnci rozehřejte olej na smažení.
  3. Smažte sýr z obou stran dozlatova.
  4. Mezitím si v troubě nebo na pánvi usmažte hranolky.
  5. Smažený sýr a hranolky podávejte s tatarkou.

Tipy:

  • Pro extra křupavý obal můžete sýr obalit dvakrát v trojobalu.
  • Místo eidamu můžete použít i jiný sýr, například hermelín, goudu nebo niva.
  • Hranolky si můžete usmažit i sami z čerstvých brambor.
  • Tatarku si můžete vyrobit sami z majonézy, okurek, cibule, kapary a bylinek.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply