V kulinářském světě existují jídla, která překvapí svou jednoduchostí a přitom dokážou nabídnout nevídaný gurmánský zážitek. Tagliatelle s parmazánem jsou právě takovým pokrmem. Tento recept je dokonalým příkladem, jak z několika málo ingrediencí vytvořit něco, co okouzlí každého milovníka italské kuchyně.

Co potřebujete:

  • 400g tagliatelle
  • 100g parmazánu, nastrouhaného
  • 60g másla
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvé bylinky pro ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. Uvařte tagliatelle v osolené vodě al dente podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si nastrouhejte parmazán a odložte stranou.
  3. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je, ale zachovejte trochu vody z vaření.
  4. Vraťte těstoviny zpět do hrnce, přidejte máslo a trochu vody z vaření těstovin. Míchejte na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí a těstoviny nejsou krásně lesklé.
  5. Přidejte nastrouhaný parmazán a důkladně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a neobalí těstoviny. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu více vody z vaření těstovin.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochutěte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  7. Podávejte okamžitě, posypané dalším parmazánem a ozdobené čerstvými bylinkami, pokud chcete.
Share.

Leave A Reply