Přinášíme vám exotický recept na dýňovou laksu, která je inspirována jihovýchodní asijskou kuchyní. Tato pikantní polévka, kombinující chutě chilli papriček, kokosového mléka a čerstvého koriandru, je obohacena o rýžové nudle a kousky kuřecího masa. Ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně, které zahřeje v chladnějších dnech.

Postup přípravy

  1. Příprava kuřete:
    • Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, osolte, opepřete a obalte v koření pěti vůní.
    • Opečte na grilovací pánvi z obou stran po dobu 3 minut.
    • Po upečení pokapejte medem a posypte sezamem.
  2. Příprava polévky:
    • Dýni oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte.
    • V hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu, přidejte nastrouhanou dýni, nasekaný česnek, zázvor, chilli papričku a jarní cibulku.
    • Přimíchejte kurkumu, arašídové máslo, sezamový olej, rybí a sójovou omáčku a vařte 10 minut.
  3. Dokončení polévky:
    • Polévku rozmixujte do hladka, přilijte kokosové mléko a přidejte brokolici rozdělenou na růžičky.
    • Polévku přiveďte k varu, dochuťte sójovou omáčkou a limetovou šťávou.
  4. Servírování:
    • Do misek rozdělte uvařené rýžové nudle, zalijte polévkou, přidejte kuřecí maso s cibulí, klíčky a lístky koriandru.
    • Doplněte měsíčky limety a nasekanou chilli papričku pro extra šťávu a pikantnost.

Ingredience

  • Kuře a marináda:
    • 2 kuřecí prsa
    • 1 červená cibule
    • 1 lžička koření pěti vůní
    • 1 lžička medu
    • 1 lžíce sezamu
  • Polévka:
    • 1 máslová dýně
    • 500 ml kuřecího vývaru
    • 3 stroužky česneku
    • 5 cm zázvoru
    • 2 chilli papričky
    • 3 jarní cibulky
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1 lžíce arašídového másla
    • 1 svazek koriandru
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 400 ml kokosového mléka
    • 250 g brokolice
    • 2 limetky
    • 300 g rýžových nudlí, uvařených
    • 1 hrst klíčků
Share.

Leave A Reply