Máte chuť na něco výjimečného, ale nechcete strávit celý den v kuchyni? Pak vám přinášíme recept na trhané kuřecí maso s medovo-česnekovou omáčkou připravené v pomalém hrnci. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální volbou pro každého, kdo hledá útulnou a pohodlnou večeři. Stačí všechny suroviny naskládat do hrnce a nechat vařič, aby za vás odvedl veškerou práci. Výsledkem je neskutečně šťavnaté a chutné kuře, které se rozpadá na jazyku a je plné bohatých chutí medu a česneku.
Suroviny:
- 2 ks kuřecích prsou (s kostí – motýlek)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce hoisin omáčky (nebo ústřicové)
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 lžíce oleje
- chilli vločky nebo posekaná feferonka
- 1 lžička solamylu
- Sůl
- Sezamová semínka pro posypání
Postup přípravy:
- Kuřecí prsa osolte a vložte kostí dolů do pomalého hrnce.
- V misce smíchejte med, sójovou a hoisin omáčku, rozdrcený česnek, najemno nakrájené bílé části cibulek, chilli a olej. Touto směsí maso zalijte.
- Hrnec uzavřete a nastavte na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se uvaří a zůstane šťavnaté.
- Po uvaření maso vyjměte, natrhejte na vlákna a dejte zpět do hrnce.
- Omáčku nalijte do pánve, přidejte solamyl rozmíchaný v lžíci vody a svařte.
- Trhané maso promíchejte s omáčkou a podávejte s rýží. Na závěr posypte jarní cibulkou a sezamem.