Italská cuketová polévka je lehký, osvěžující pokrm inspirovaný tradiční italskou kuchyní. Tato polévka plná čerstvých ingrediencí, včetně aromatických bylinek a zdravých cuket, přináší do vašeho stolu jednoduchost a chuť italské kuchyně.

Seznam ingrediencí:

  • 2 středně velké cukety, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu (volitelně pro podávání)

Přesný postup přípravy:

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek do změknutí.
  2. Přidejte nakrájené cukety, rajčata, mrkev a bramboru. Krátce restujte.
  3. Přidejte sušené oregano, bazalku, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte.
  4. Nalijte zeleninový vývar a přivedte k varu. Poté snižte plamen a vařte, dokud zelenina nezměkne.
  5. Polévku rozmixujte na hladkou konzistenci pomocí mixéru.
  6. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  7. Podávejte teplé, posypané strouhaným parmezánem (pokud si přejete).

Tipy na servírování:

  1. Můžete polévku ozdobit čerstvým nasekaným koriandrem nebo petrželí.
  2. Podávejte s plátkem čerstvého italského chleba.
Share.

Leave A Reply