Gnocchi s Hokkaidó z jedné pánve jsou rychlým a chutným pokrmem, který spojuje měkké bramborové knedlíky s lahodným dýňovým krémovým pyré. Tento jednoduchý recept vám přinese pohodlný kulinářský zážitek přímo z jedné pánve.

Seznam ingrediencí:

  • 500 g gnocchi
  • 1 malý Hokkaidó dýně (cca 500 g), oloupaný, očištěný a nakrájený na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 50 g strouhaného parmazánu (volitelně)
  • Čerstvý petržel nebo bazalka na ozdobu

Přesný postup přípravy:

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a restujte dozlatova, poté přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
  3. Přidejte kostky Hokkaidó dýně, oregáno, sůl a pepř. Smíchejte a dejte poklopem vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud dýně nezměkne.
  4. Mezitím uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte.
  5. K dýni na pánvi přidejte uvařená gnocchi, smetanu na vaření a strouhaný parmazán. Promíchejte do hladka.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody, aby byla konzistence omáčky podle vašich preferencí.
  7. Podávejte posypané čerstvým petrželem nebo bazalkou a eventuálně dalším parmazánem.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s dalším parmazánem nebo nastrouhaným sýrem podle chuti.
  • Ozdobte pokrm čerstvým bylinkami, jako je petržel nebo bazalka.
Share.

Leave A Reply