Hledáte rychlý, snadný a chutný vegetariánský recept? Zkuste tyto quesadilly s opečenou zeleninou, černými fazolemi a avokádem! Jsou plné chutí a textur a zaručeně vás zasytí.
Ingredience:
- 2 velké pšeničné tortilly
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 červené papriky, nakrájené na proužky
- 1/2 žluté papriky, nakrájené na proužky
- 1/2 červené cibule, nakrájené na proužky
- 1 plechovka černých fazolí, scezené a propláchnuté
- 1/2 zralého avokáda, nakrájeného na kostičky
- 50 g strouhaného sýra Cheddar (volitelně)
- hrst nasekaného koriandru
- šťáva z 1/2 limety
- sůl a pepř
Postup:
- Rozehřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni.
- Přidejte papriky a cibuli a opékejte dozlatova, asi 5 minut.
- Vmíchejte černé fazole a vařte další minutu, aby se prohřály.
- Sundejte pánev z ohně a vmíchejte avokádo, sýr Cheddar (pokud používáte), koriandr a limetkovou šťávu. Dochutě solí a pepřem.
- Položte jednu tortillu na suchou pánev na střední stupeň ohřevu.
- Na polovinu tortilly nasypte směs s černými fazolemi a zeleninou.
- Složte tortillu napůl a opékejte dozlatova z obou stran, asi 2 minuty z každé strany.
- Opakujte s druhou tortillou.
- Quesadillu rozkrojte na klínky a ihned podávejte.
Tipy:
- Můžete použít i jiné druhy fazolí, jako jsou pinto fazole nebo kidney fazole.
- Pro veganskou verzi vynechte sýr Cheddar.
- Můžete přidat další zeleninu, například kukuřici, houby nebo cuketu.
- Quesadillu můžete podávat s quacamole nebo salsou.
Dobrou chuť!