Vítáme vás ve světě lahodného a krémového rizota s čerstvým chřestem. Naše receptura na Krémové Chřestové Rizoto vám přináší spojení křehké arborio rýže, aromatičné cibule, česneku a delikátního chřestu. Tato jedinečná kombinace vytváří jídlo plné bohatých chutí a krémové textury, které rozjasní váš stůl a potěší chuťové buňky.
Ingredience:
- 1 šálek arborio rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1/2 šálku bílého vína
- 4 šálky horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 hrst čerstvých chřestových hlav
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce másla
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel nebo kopr)
Postup:
- Příprava Chřestu:
- Očistěte chřest a odstraňte tvrdé konce. Nakrájejte ho na menší kousky.
- Smažení Chřestu:
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte chřest do měkka. Odstavte stranou.
- Příprava Rizota:
- Ve velké pánvi rozehřejte zbytek oleje. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte do zlatova.
- Přidejte arborio rýži a smažte ji, dokud není sklenutá.
- Zalijte bílým vínem a vařte, dokud víno téměř nevypaří.
- Vaření Rizota:
- Postupně přidávejte horký vývar lžíce po lžíci, čekajte, až se vývar absorbuje, než přidáte další lžíci.
- Pokračujte v tomto procesu, dokud rýže není měkká a krémová.
- Dokončení:
- Přidejte osmažený chřest do rizota.
- Vložte máslo a parmezán. Dobře promíchejte.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírování:
- Podávejte krémové chřestové rizoto teplé, posypané čerstvými bylinkami a dalším strouhaným parmezánem.
- Tip:
- Můžete přidat několik kapek citronové šťávy pro svěží nádech.