V kulinářském světě existují jídla, která překvapí svou jednoduchostí a přitom dokážou nabídnout nevídaný gurmánský zážitek. Tagliatelle s parmazánem jsou právě takovým pokrmem. Tento recept je dokonalým příkladem, jak z několika málo ingrediencí vytvořit něco, co okouzlí každého milovníka italské kuchyně.
Co potřebujete:
- 400g tagliatelle
- 100g parmazánu, nastrouhaného
- 60g másla
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl podle chuti
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (volitelné)
Postup:
- Uvařte tagliatelle v osolené vodě al dente podle návodu na obalu.
- Mezitím si nastrouhejte parmazán a odložte stranou.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je, ale zachovejte trochu vody z vaření.
- Vraťte těstoviny zpět do hrnce, přidejte máslo a trochu vody z vaření těstovin. Míchejte na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí a těstoviny nejsou krásně lesklé.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a důkladně promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a neobalí těstoviny. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu více vody z vaření těstovin.
- Ochutnejte a podle potřeby dochutěte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Podávejte okamžitě, posypané dalším parmazánem a ozdobené čerstvými bylinkami, pokud chcete.