Toužíte po rychlém a chutném obědě nebo večeři z těstovin? Penne s rajčatovou omáčkou a burratou je perfektní volbou! Kombinace lahodné rajčatové omáčky, sýrové burraty a čerstvé bazalky vás zaručeně uchvátí svou jednoduchostí a zároveň plností chuti.

Ingredience:

  • 250 g těstovin penne
  • 400 g rajčatové passaty
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného chilli papričky (volitelně)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 burrata
  • Hrst lístků bazalky

Postup:

  1. Těstoviny: Uvařte těstoviny penne podle návodu na obalu.
  2. Omáčka: Na olivovém oleji orestujte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek a krátce orestujte.
  4. Vlijte rajčatovou passatu, oregano a chilli papričku (pokud používáte).
  5. Osolte a opepřete dle chuti.
  6. Omáčku duste na mírném ohni asi 15 minut.
  7. Servírování: Do uvařených těstovin vmíchejte rajčatovou omáčku.
  8. Na talíře rozdělte těstoviny s omáčkou a na ně položte burratu.
  9. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tipy:

  • Můžete přidat i další zeleninu, například papriku, cuketu nebo olivy.
  • Pro veganskou verzi nahraďte burratu veganskou mozzarellou.
  • Můžete použít i čerstvé oregano a bazalku.
  • Penne s rajčatovou omáčkou a burratou se výborně hodí jako lehký oběd nebo večeře.

Dobrou chuť!tunesharemore_vertexpand_contentadd_photo_alternatemicsend

Share.

Leave A Reply