Milánské špagety s mletým masem jsou jednoduchou a rychlou variantou italské klasiky ragú bolognese, která se zrodila v 70. letech minulého století. Tento recept je ideální pro rychlou večeři, kdy nemáte moc času nebo chcete připravit něco chutného za pár kaček.

Suroviny:

  • Olivový olej: 1 lžíce
  • Cibule: 1 ks, nakrájená nadrobno
  • Mleté maso (drůbeží nebo směs vepřového a hovězího): 300 g
  • Česnek: 3 stroužky, najemno nasekané
  • Rajský protlak: 2 lžíce
  • Cukr: 1 lžička
  • Rajčata (sekaná): 1 plechovka (400 g)
  • Oregano (sušené): 1 lžička
  • Špagety: 500 g
  • Sýr na strouhání (parmazán nebo Grana Padano): 60 g
  • Sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy:

  1. V kastrolu nebo hluboké pánvi s poklicí rozehřejte olivový olej a restujte nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata.
  2. Přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte dohněda. Maso během restování rozdělujte na drobné kousky. Po asi 5 minutách přidejte najemno nasekaný česnek a cukr a zarestujte asi minutu.
  3. Přidejte rajský protlak a restujte další minutu. Poté přidejte plechovku sekaných rajčat. Směs osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem. Zmírněte plamen, přikryjte poklicí a duste asi 15 minut. Pokud je omáčka moc hustá, můžete přilít trochu vody z těstovin.
  4. Mezitím v velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte špagety al dente. Poté je slijte.
  5. Těstoviny rozdělte na talíře, na každý dejte porci omáčky a posypte strouhaným sýrem.

Tento recept je skvělým příkladem toho, jak lze s omezenými surovinami vytvořit chutný a uspokojivý pokrm. Milánské špagety s mletým masem můžete podávat s čerstvým salátem nebo zeleninou pro lehký a vyvážený jídlo.

Share.

Leave A Reply