Vítejte u jednoduchého receptu na klasické Mac and Cheese, oblíbeného rychlého ijdla, které si oblíbí celá rodina. Tato rychlá a chutná varianta připravíte snadno a bez zdlouhavé přípravy. Stačí několik základních ingrediencí a chvíle času na vytvoření lahodného jídla, které potěší všechny milovníky sýrových těstovin.
Ingredience:
- 400 g makaronů
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1.5 lžičky cibulového prášku
- 500 ml mléka (plnotučné)
- 250 g nastrouhaného cheddararu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Vaření Makaronů:
- Vařte makarony podle pokynů na obalu, až budou al dente. Odstavte a sceděte.
- Příprava Sýrové Omáčky:
- Na středním plameni rozehřejte máslo v hrnci. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání smažte asi 1 minutu, dokud nevznikne hladká pasta.
- Postupně přidávejte mléko a vařte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte nastrouhaný sýr a míchejte do úplného rozpuštění. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Kombinace a Podávání:
- Smíchejte vařené makarony s připravenou sýrovou omáčkou, dokud jsou těstoviny rovnoměrně obaleny.
- Podávejte okamžitě, dokud je jídlo teplé a sýrová omáčka ještě krémová.
Tipy:
- Můžete přidat extra sýr nebo špetku mletého cayenského pepře pro pikantnější verzi.
- Experimentujte s různými druhy sýra podle své preference.