Vítejte u jednoduchého receptu na klasické Mac and Cheese, oblíbeného rychlého ijdla, které si oblíbí celá rodina. Tato rychlá a chutná varianta připravíte snadno a bez zdlouhavé přípravy. Stačí několik základních ingrediencí a chvíle času na vytvoření lahodného jídla, které potěší všechny milovníky sýrových těstovin.

Ingredience:

  • 400 g makaronů
  • 50 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1.5 lžičky cibulového prášku
  • 500 ml mléka (plnotučné)
  • 250 g nastrouhaného cheddararu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Vaření Makaronů:
    • Vařte makarony podle pokynů na obalu, až budou al dente. Odstavte a sceděte.
  2. Příprava Sýrové Omáčky:
    • Na středním plameni rozehřejte máslo v hrnci. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání smažte asi 1 minutu, dokud nevznikne hladká pasta.
    • Postupně přidávejte mléko a vařte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
    • Přidejte nastrouhaný sýr a míchejte do úplného rozpuštění. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Kombinace a Podávání:
    • Smíchejte vařené makarony s připravenou sýrovou omáčkou, dokud jsou těstoviny rovnoměrně obaleny.
    • Podávejte okamžitě, dokud je jídlo teplé a sýrová omáčka ještě krémová.

Tipy:

  • Můžete přidat extra sýr nebo špetku mletého cayenského pepře pro pikantnější verzi.
  • Experimentujte s různými druhy sýra podle své preference.
Share.

Leave A Reply